Hvad er en privat institution

Private institutioner bliver ofte etableret som et alternativ til kommunale kæmpe institutioner og er derfor mindre, selvstændige og lokale institutioner med nærvær, egne værdier og rum for egne løsninger.

Vi sikre en sund konkurrence der betyder at kvaliteten skal være i top uanset hvilket et pasningstilbud man vælger.

Vi får ikke henvist børn fra pladsanvisningen men skal selv finde vores forældre. Derfor har vi i samarbejde med forældrene fokus på, at det skal være familiens ønsker og behov der er i centrum for hvad institutionen skal indeholde, derved sikre vi trivsel i børnefamilierne. Vi er et fleksibelt pasningstilbud til den moderne børnefamilie.

Det daglige pædagogiske arbejde med børnene, er vores kerneydelse og skal være i centrum. Det betyder at vores værdigrundlag er, at vores arbejde udføres under ansvar overfor Dagtilbudsloven samt gældende mål, politikker og retningslinjer for Horsens kommune, herunder at realisere målsætninger for læreplaner og børnemiljøvurderinger.

Private institutioner skal godkendes på lige fod med en kommunal institution og der er en lang række godkendelseskriterier som vi skal overholde. Der stilles også de samme krav til de pædagogiske læreplaner, personale sammensætning, bygningen osv. som til de kommunale institutioner.

Der førers tilsyn med private institutionen fra kommunen.

Prisen og muligheden for at søge om økonomisk friplads og søskenderabat er den samme som i de kommunale institutioner.

I 2012 blev der på landsplan passet 22,2 % børn i private eller selvejende institutioner og der er ca. 450 private daginstitutioner i Danmark - 21.000 børn passes i private institutioner.